خرید اشتراک از پایگاه اینترنتی دی ال سل

  • 04533459102
  • 09334592731
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

مطالب در مورد کودکان و نوجوانان

با اختلال ناخن جویدن کودک خود برخورد کنیم؟

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

با اختلال ناخن جویدن کودک خود برخورد کنیم؟

جویدن ناخن یک اختلال و واکنش روانی است که در کودکان معمولا در سنین خردسالی ۵-۴ سالگی آغاز می شود. علت ناخن جوبدن در این سنین اغلب ناشی از هیجانات و اضطراب ها می باشد. ناخن جویدن می تواند روشی برای ابراز دلگیریها و دلخوری ها، دلواپسی ها و یا جلب توجه باشد.

گاهی کودکان ناخن جویدن را از والدین یاد می گیرند و گاهی به علت اضطراب و استرس به این کار رو می آورند. ناخن جویدن می تواند باعث بروز مشکلاتی از قبیل کاهش اعتماد به نفس شود. به این صورت کودکانی که ناخن می جوند اغلب نزد همسالان خود دستشان را مخفی می کنند و این موضوع باعث خجالت آنها می شود.

در هر حال ناخن جویدن یک اختلال محسوب می شود و از بین بردن آن در دوران کودکی آسانتر می باشد، زیرا این مسئله ممکن است تا بزرگسالی ادامه داشته باشد. بهترین شیوه پیدا کردن منبع استرس در کودک است و با رفع آن مسئله ناخن جویدن می تواند به راحتی کنار گذاشته شود.
به هر حال ناخن جویدن عادتی زشت وناپسند نیست، بلکه تنها شیوه ای برای رهایی از تنش و استرس در کودکان است. به عنوان رفتاری کاملا غیر عادی و ناخود آگاهانه از جمله عادات شایع در دوران کودکی است که معمولا با بزرگتر شدن این عادت برطرف می شود.
از دلایل رایج جویدن ناخن در کودکان می توان به کاستن از استرس، اضطراب و فشارهای عصبی و تنش های روزانه اشاره کرد. برای کاستن از تنش های روزانه افراد بالغ روش های مختلفی از جمله پیاده روی و حرکات ورزشی آرام توصیه می شود، اما کودکان برای آرام سازی هیجانات درونیشان روش های خاص خود را دارند که جویدن ناخن از جمله این روش هاست. این عادت نه تنها باعث خرابی منظره ناخن می شود بلکه خوردن ناخن به سهولت به پوست اطراف آن صدمه زده و باعث عفونت آن می شود. از سویی دیگر جویدن ناخن انواع عفونت را از دهان به انگشت و از انگشت به دهان منتقل می کند.
جویدن ناخن در خانواده های کم جمعیت به علت کم بودن همبازی یا توجه غیر عادی به فرزندان و در خانواده های پر جمعیت به دلیل محیط شلوغ خانه و کم توجهی به نیازهای عاطفی کودکان شایع تر است.
بسیاری از والدین زمانی که می بینند فرزندشان در حال جویدن ناخن هایش است ناراحت وخشمگین می شوند و نگران این هستند که این رفتار در کودکشان به صورت عادی درآید که در آینده به سختی بتوانند آن را ترک کنند. برای درمان این عادت والدین باید از روش های حمایتی استفاده کنند. زیرا استفاده از روش های تند وخشونت آمیز نه تنها موجب ترک این عادت نخواهد شد، بلکه فشار عصبی بیشتری هم به کودک تحمیل می کند وسرزنش کردن وتنبیه کودکی که به جویدن ناخن هایش دارد نه تنها روش مقابله مناسبی برای درمان نیست بلکه کودک را عصبی تر و لجوج ترکرده وهمین امر موجب تشدید این عمل در کودک می شود.

توصیه هایی برای جلوگیری از ناخن جویدن
- کوتاه کردن ناخن ها؛ ناخن های کوتاه شده لزوم کمتری دارند که جویده شوند. سعی کنیم که هر چند روز یک بار ناخن های کودک را بگیریم و سوهان بزنیم که حتی نتواند تکه های کوچک ناخن را به دندان بگیرد.
- منحرف کردن حواس در هنگام ناخن جویدن؛ سعی کنیم حواس کودک را هنگام این عمل پرت کنیم. از او کارهایی بخواهیم که مجبور شود از انگشتانش استفاده کند مثل درست کردن یک کاردستی یا کشیدن یک نقاشی.
- چسب زدن به روی انگشتان؛ ما می توانیم چسب های زخم رنگی به روی دستانش بزنیم. به یاد داشته باشیم تهدید، تنبیه، پاشیدن فلفل و دارو به روی انگشتان نه تنها تاثیری ندارد بلکه می تواند مشکل را تشدید کند. مخصوصا بچه های کوچکتر نمی توانند دلیل اینکه انگشتانشان بدمزه است را بفهمند واین راه حل نمی تواند به آنها کمک کند. همین طور سعی کنیم هرگز بچه ها را نترسانیم به عنوان مثال که اگر ناخنت را بخوری درخت ناخن در شکمت رشد می کند یا اینکه ممکن است بدون اینکه بداند انگشتش را بخورد زیرا کودک ما ممکن است این گفته های ما را به طور واقعی احساس کند.

به دنبال علت بگردیم
ما بهتر است منتظر پاسخ کودکمان که چرا ناخن هایش را می جود، نباشیم و او را به خاطر انجام این عمل سرزنش نکنیم. سعی کنیم به دنبال علت باشیم و توجه کنیم که کودکمان در چه موقعیت هایی این عمل را انجام می دهد. مثلا موقعی که می خواهد در مورد مسئله مهمی با ما صحبت کند و یا در هنگام تماشای فیلم های وحشتناک. لازم است جستجو کنیم که چه چیزی باعث شده آرامش و امنیت او به هم بخورد، تلاش کنیم آن را بیابیم و این تلاش وکاوش ما برای پیدا کردن مشکل کودکمان و حل آن می تواند بزرگترین گام برای از بین بردن اختلال ناخن جویدن میشود.

5 1 1 1 1 1 امتیاز 5.00 (4 امتیاز)

نوشتن دیدگاه

با عنایت به اینکه نظرات و پیشنهادات شما کاربران گرامی در بهبود خدمات رسانی پایگاه اینترنتی دی ال سل نقش کاملا موثری ایفا می کنند لذا صمیمانه از شما خواهشمندیم با عنایت به حدیث «مومن آیینه مومن است» ، شما نیز آیینه ما باشید و با یادآوری نقاط ضعف و قوت پایگاه اینترنتی دی ال سل، ما را از این امر محروم نفرمایید.

چند نکته مهم:
• نظرات شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت منتشر خواهد شد.
• نظرات تکراری و تبلیغاتی، تائید نمی شوند و امتیازی هم به آنها تعلق نخواهد گرفت.
• در صورتی که نظر شما نیاز به پاسخ دارد، پاسخ خود را در ذیل همان موضوع دنبال فرمایید.

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

آدرس تلگرام ما - پایگاه اینترنتی دی ال سل

وبسایت dlsell.ir
پشتیبانی support@dlsell.ir
تماس با ما contact@dlsell.ir
راهنمایی help@dlsell.ir
فروشگاه market.dlsell.ir
اینستاگرام dlsell.ir
پشتیبانی تلگرام dlsell@
کانال تلگرام dlsellmarket@
بهترین وضوح تصویر برای مشاهده سایت 1600x900 پیکسل می باشد.
بهترین مرورگرها برای نمایش سایت به ترتیب از راست:
پایگاه اینترنتی دی ال سل   پایگاه اینترنتی دی ال سل   پایگاه اینترنتی دی ال سل   پایگاه اینترنتی دی ال سل   پایگاه اینترنتی دی ال سل

سرورهای ایرانی

تمامی حقوق این سایت متعلق به " پایگاه اینترنتی دی ال سل " می باشد.
طـبق ماده 12 قانون جرائم رایانه ای هرگونه کپی برداری، پیگرد قانونی دارد.

logo-samandehi

کانال آموزشی و خرید در تلگرام

خرید امن

Powerd by: Dlsell.ir - Copyright © 2020