خرید اشتراک از پایگاه اینترنتی دی ال سل

  • 04533459102
  • 09334592731
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

مقالات عمومی

نکات جالب درباره بلوغ و قاعدگی دختران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

نکات جالب درباره بلوغ و قاعدگی دختران

بلوغ، مرحله ای بحرانی از زندگی انسان است و به شهادت تاریخ، حتی جوامع بدوی شروع بلوغ را جشن می گرفتند. نوجوانی، که با بلوغ جنسی شروع می شود، دوره ای است که طی آن نوجوان از مرز بین کودکی و بزرگسالی عبور می کند.

با توجه به اینکه بخش عظیمی از جمعیت جهان را نوجوانان تشکیل می دهند، پرداختن به مسائل مختلف مربوط به نوجوانان اهمیت خاصی دارد و بررسی های جهانی حاکی از توجه خاص کشورها به مقوله بلوغ و نوجوانی است.

در این میان سلامت دختران به دلایل مختلف فرهنگی و اجتماعی در مقایسه با پسران، اهمیت بیشتری دارد، زیرا بلوغ مرحله ای است که نه تنها در مراحل بعدی زندگی دختران، بلکه بر زندگی فرزندان آنها نیز مؤثر است. این درحالیست که متأسفانه عدم آگاهی و ضعف نگرش و نیز رفتار نادرست نوجوانان در مورد سلامت جسمی، روحی و روانی بلوغ، مشکلاتی چون ازدواج های ناموفق، نازایی، حاملگی های زودرس و پرخطر و بیماری های روانی از جمله اضطراب و افسردگی را به دنبال دارد.
در مطالعه ای که در سال ۱۹۹۸ بر روی دختران نوجوان انجام شد، مشخص شد دخترانی که قبل از وقوع قاعدگی از آن مطلع و آماده آن بوده اند، آن را پدیده ای فیزیولوژیک دانسته اند، اما کسانی که آگاهی و آمادگی لازم را نداشته اند آن را حادثه ای وحشت آور و ترسناک تلقی کرده اند.

از آنجاکه سلامتی دختران امروز سلامتی نسل آینده را به دنبال دارد، انجام تحقیقات گسترده در زمینه میزان آگاهی، نوع نگرش و رفتار آنها در زمینه سلامت بلوغ و تلاش در جهت ارتقای سطح آن، در واقع، سرمایه گذاری برای رسیدن به سلامت فردی و اجتماعی است. بر همین اساس پژوهشی با هدف یافتن پاسخ به میزان آگاهی دختران نوجوان در زمینه سلامت بلوغ در کشور انجام و طی آن این موضوع بررسی شده که آیا بین سطح تحصیلات مادران دختران نوجوان و سلامت بلوغ آنها رابطه ای وجود دارد تا زمینه برنامه ریزی آموزشی توسط آموزش و پرورش برای دانش آموزان و نیز اولیا و مربیان فراهم شود؟
در این پژوهش، ۳۸۶ دانش آموز دختر مقطع سوم راهنمایی تحصیلی از ۵ منطقه آموزش و پرورش شهر تهران (شمال، جنوب، مرکز، غرب و شرق) براساس نمونه گیری تصادفی خوشه ای، انتخاب و با استفاده از سه پرسشنامه آگاهی، نگرش و عملکرد، اطلاعات در زمینه های سلامت جسمانی و نیز روانی اجتماعی بلوغ، جمع آوری و داده ها، توصیف و تحلیل شدند.
در پژوهش حاضر، مادران ۱.۷ درصد دختران دیپلم، ۷.۸ درصد فوق دیپلم، ۱۳.۸ درصد کارشناس، ۱.۵ درصد کارشناس ارشد و ۰.۳ درصد دکتری و بالاتر بودند.
میانگین سن دانش آموزان هم ۱۳.۷ سال بود که تمامی آنها، قاعدگی را تجربه کرده بودند.
طبق یافته های به دست آمده، میانگین سن شروع قاعدگی دختران مورد بررسی، ۱۲.۵ سال، حداقل سن شروع قاعدگی ۹ سال و حداکثر سن شروع قاعدگی ۱۵ سال بوده است.


دختران نسبت به بلوغ چه حسی دارند؟
یافته ها نشان داد: بین میانگین سن شروع قاعدگی دانش آموزان در مناطق مختلف آموزش و پرورش مورد مطالعه، اختلاف معناداری وجود ندارد.
همچنین ۷۸.۸ درصد دانش آموزان تعریف کاملی از بلوغ داشتند و بقیه (۲۱.۲ درصد) تعریف ناقصی ارائه داده اند.
از نظر احساس درباره بلوغ، از دانش آموزانی که پاسخ داده بودند، ۴۵.۵ درصد بلوغ را ناخوشایند و مایه دردسر و ۳۶.۷ درصد آن را پدیده ای طبیعی و خوشایند بیان کردند و ۱۷.۸ درصد نظری نداشتند.


نخستین واکنش دختران به دریافت علائم بلوغ
در مورد نخستین اقدام در زمان وقوع نخستین قاعدگی، نتایج تحقیق نشان داد که ۱۰.۶ درصد دانش آموزان دچار وحشت شده بودند و تا مدتی به کسی چیزی نگفته بودند، ۱۷.۴ درصد از قبل اطلاع و آمادگی اقدامات لازم را داشتند، ۶۹ درصد در ابتدا و قبل از هر اقدام به مادر و ۳ درصد به دوست خود اطلاع داده بودند.


نگرش دختران درباره بلوغ
این نتایج همچنین نشان داد: ۵۴.۴ درصد دانش آموزان نگرشی مثبت به سلامت بلوغ داشتند که بیشترین فراوانی را به خود اختصاص می دهد و کمترین فراوانی مربوط به دانش آموزان با نگرش بسیار منفی (۱.۳ درصد) است.
این مطالعه حاکیست دانش آموزان مناطق مختلف آموزش و پرورش مورد مطالعه، اختلاف معناداری در میزان آگاهی، نگرش و عملکرد باهم داشتند، به این ترتیب که از ۵ منطقه آموزش در ۵ محدوده جغرافیایی تهران، دانش آموزان منطقه ۳ به طور معناداری دارای آگاهی و عملکرد بهتری نسبت به سایر مناطق (۹، ۱۱، ۱۴ و ۱۹) بودند. دانش آموزان منطقه ۱۹ به طور معناداری آگاهی و عملکرد ضعیف تری نسبت به سایر مناطق (۳، ۹، ۱۱ و ۱۴) داشتند. دانش آموزان منطقه ۱۱، نسبت به سایر مناطق (۳، ۹، ۱۴ و۱۹) ، مثبت ترین نگرش را داشتند و بین دانش آموزان سایر مناطق اختلاف معناداری یافت نشد.


ترجیح خانواده به عنوان راهنما
نتایج پژوهش ها نشان می دهند که اگرچه میزان آگاهی و نگرش دانش آموزان و حتی رفتار آنها در زمینه جنبه های روانی و جسمانی سلامت بلوغ نسبت به دهه قبل بهبود یافته است، لیکن همچنان نیاز به اطلاعات بیشتر دارند و از آنجاکه، در اکثر موارد، خانواده را به عنوان منبع آموزش و مشاوره ترجیح می دهند، آگاه سازی مادران و ارائه آموزش به آنها برای انجام این مهم ضروری است.


تاثیر سطح تحصیلات مادر بر سلامت بلوغ
همچنین در این پژوهش، رابطه معناداری بین سطح تحصیلات مادر و میزان آگاهی دانش آموز در زمینه سلامت بلوغ به دست آمد، بدین معناکه بین میانگین نمره آگاهی دانش آموزانی که مادران آنها دیپلم و بالاتر از آ ن بودند و میانگین نمره کسانی که مادر آنها در سطح زیردیپلم بود، اختلاف معنادار شد. به عبارتی، وقتی سطح تحصیلات مادر دیپلم و بالاتر بود، میزان آگاهی دانش آموز نیز بیشتر بود.
نتایج این پژوهش نشان داد که بین میزان تحصیلات مادر و رفتار سلامتی دانش آموزان در زمینه سلامت بلوغ، رابطه معناداراست؛ یعنی دانش آموزانی که مادران آنها دارای تحصیلات کارشناسی و بالاتر بودند، نسبت به دانش آموزانی که مادرانشان دارای تحصیلات زیردیپلم بودند، میانگین نمره عملکرد بالاتر و رفتار صحیح تری داشتند.
یافته های این پژوهش حاکیست؛ ۷۶.۵ درصد دانش آموزان، خانواده را به عنوان منبع مشاوره در زمینه سلامت بلوغ ترجیح می دادند. ۸.۲ درصد بی نظر بودند و ۱۵.۳ درصد خانواده را ترجیح نمی دادند. همچنین ۷۳.۴ درصد از دانش آموزان ترجیح می دادند خانواده منبع آموزش سلامت بلوغ باشد و ۱۱.۴ درصد نظر خاصی در این مورد نداشتند و۱۵.۲ درصد خانواده را ترجیح نمی دادند.

5 1 1 1 1 1 امتیاز 5.00 (3 امتیاز)

نوشتن دیدگاه

با عنایت به اینکه نظرات و پیشنهادات شما کاربران گرامی در بهبود خدمات رسانی پایگاه اینترنتی دی ال سل نقش کاملا موثری ایفا می کنند لذا صمیمانه از شما خواهشمندیم با عنایت به حدیث «مومن آیینه مومن است» ، شما نیز آیینه ما باشید و با یادآوری نقاط ضعف و قوت پایگاه اینترنتی دی ال سل، ما را از این امر محروم نفرمایید.

چند نکته مهم:
• نظرات شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت منتشر خواهد شد.
• نظرات تکراری و تبلیغاتی، تائید نمی شوند و امتیازی هم به آنها تعلق نخواهد گرفت.
• در صورتی که نظر شما نیاز به پاسخ دارد، پاسخ خود را در ذیل همان موضوع دنبال فرمایید.

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

آدرس تلگرام ما - پایگاه اینترنتی دی ال سل

وبسایت dlsell.ir
پشتیبانی support@dlsell.ir
تماس با ما contact@dlsell.ir
راهنمایی help@dlsell.ir
فروشگاه market.dlsell.ir
اینستاگرام dlsell.ir
پشتیبانی تلگرام dlsell@
کانال تلگرام dlsellmarket@
بهترین وضوح تصویر برای مشاهده سایت 1600x900 پیکسل می باشد.
بهترین مرورگرها برای نمایش سایت به ترتیب از راست:
پایگاه اینترنتی دی ال سل   پایگاه اینترنتی دی ال سل   پایگاه اینترنتی دی ال سل   پایگاه اینترنتی دی ال سل   پایگاه اینترنتی دی ال سل

سرورهای ایرانی

تمامی حقوق این سایت متعلق به " پایگاه اینترنتی دی ال سل " می باشد.
طـبق ماده 12 قانون جرائم رایانه ای هرگونه کپی برداری، پیگرد قانونی دارد.

logo-samandehi

کانال آموزشی و خرید در تلگرام

خرید امن

Powerd by: Dlsell.ir - Copyright © 2020