خرید اشتراک از پایگاه اینترنتی دی ال سل

  • 04533459102
  • 09334592731
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

آموزش ها و مقالات

وقتی پشت لب فرزنمان سبز می شود

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

وقتی پشت لب فرزنمان سبز می شود

برای دستیابی به تربیتی عقلانی و صحیح لازم است به نکاتی که در روند مسیر تربیت نسبت به آنها تذکر داده شده، توجه ویژه ای شود. طبق اصول تربیت عقلانی، مراحل رشد و تربیت هر فردی به سه دوره مهم تقسیم می شود. دورانی که به گفته پیامبر اکرم(صل الله علیه و آله) تحت عنوان دوران سروری و سیادت، دوران اطاعت و فرمانبری و دوره مسئولیت پذیری و وزارت نام برده شده است. این دوران به هفت سال اول زندگی، هفت سال دوم و هفت سال سوم تقسیم می شود. با توجه به اینکه در رابطه با هفت سال اول و دوم، پیش از این مطالبی ذکر شده بود، در این نوشتار به دوران سوم یعنی دوره وزیری فرزندان اشاره خواهیم داشت.

آنچه مشخص است اینکه لازمه ثمربخشی فرایند تربیت، توجه به اصول تربیتی در تمام مقاطع سنی کودک است و چنانچه این نکات به خوبی رعایت شود، می توان به شکل گیری شخصیتی معتدل و شایسته، امیدوار بود.

اما هفت سال سوم زندگی از پانزده سالگی آغاز می شود و این دوران به طور تقریبی، شروعی است برای سن بلوغ و جوانی. آغاز نوجوانی یعنی آغاز دورانی برای بلوغ خواهشها و تمایلات تازه ای که به سبب بحران مربوط به این دوران، ایجاد می شود.

این دوران، دارای حساسیت های خاصی است چرا که از طرفی نوجوان، با یکسری خودخواهی های بچگانه روبروست و از طرف دیگر احساس نوع دوستی و دیگر دوستی هم دارد. یعنی به شدت به گذران وقت با دوستان و گروه همسالان علاقه دارد و از طرف دیگر به داشتن اوقات تنهایی، علاقه مند است.

با توجه به وقوع برخی از تغییرات جسمی، حالات روحی نوجوان هم تغییر می کند و مثلا با ظهور غرایز جنسی ممکن است حالات و احساسات خاصی نسبت به جنس مخالف ایجاد شود. این حالات با نوعی احساس زودرنجی و حساسیت هم همراه است و ثبات شخصیتی در نوجوان ایجاد نشده و همین امر نوعی آشفتگی های درونی را برای نوجوان ایجاد می کند. از دیگر خواص این دوران علاقه به مطرح شدن در جمع است و پذیرش مسئولیتی برای اینکه خودی نشان دهد. نوجوان دوست دارد که استقلال را تجربه کند و روی پای خود بایستد.

آنچه بیش از هر چیزی در این دوران مهم است، عملکرد والدین و مربیان و به طور کلی اطرافیان نوجوان است. برای والدین ضروری است که این شرایط را درک کنند و رفتار محبت آمیز را هرگر فراموش نکنند

پیامبر اکرم(صل الله علیه و آله) فرموده اند: "به شما سفارش می کنم که نسبت به جوانان مهربان باشید، زیرا آنان در این هنگام نازک دل هستند، لذا در بعضی از اوقات باید خطاهای جوان را نادیده گرفت و از آن چشم پوشی کرد. باید همواره او را به خود نزدیک ساخته و حتی المقدور اوقاتی را با او باشند و به نیازهای روحی و عاطفی او برسند.

بنابراین مشخص است که برخوردهای اصولی و درست والدین موجب می شود تا به طور تدریجی، ویژگیهای دوران کودکی و حالتهای بچگانه از بین بروند و نشانه های بزرگی و رشد در جوان احساس شود. مسلما در این شرایط، بلوغ عقلی در نوجوان بروز یافته است و می توان به طور منطقی با او برخورد کرد.

با توجه به اینکه پیامبر اکرم(صل الله علیه و آله) از این دوران با عنوان دوره وزیری یاد کرده اند می توان این تعبیر را به این معنا دانست که نوجوان، مرحله اطاعت را پشت سر گذاشته و نقش وزیر را در جامعه ای به نام خانواده، عهده دار می شود. وقتی فرد در مرحله کودکی قرار دارد، مسئولیتی بر عهده او نیست.

اما در سنین بلوغ لازم است که نوجوان مسئولیت پذیری را بیاموزد و یاد بگیرد که بخشی از امور خانه و خانواده اش را عهده دار باشد.به عبارتی باید به گونه ای برخورد کند که یاور خانواده اش باشد و بتواند در حل مشکلات و مسائل خانواده، یاری رسان باشد. این ها موقعیتهایی هستند که والدین می توانند با فرزندان تبادل نظر داشته باشند  و آنها را در تصمیم گیریهایشان دخالت دهند و به این وسیله به شخصیت آنها عزت و احترام بخشند. والدین باید توجه داشته باشند که در این شرایط سنی، نوجوانان نسبت به مسائل دینی احساسات شدیدی دارند و باید شرایط به گونه ای باشد که به طرزی درست و دقیق، از لحاظ احکام و عقاید دینی، اقناع و راضی گردند.

با توجه به موارد مذکور، مسئولیت والدین در برابر فرزندان مشخص می شود. والدین باید همواره به خاطر داشته باشند که چنانچه می خواهند در موارد تربیتی موفق باشند، باید خود را اصلاح کنند و به رفتار خویش توجه داشته باشند. چرا که عمل به اصول است که می تواند منجر به ارائه رفتاری درست در رابطه با کودک باشد.

5 1 1 1 1 1 امتیاز 5.00 (3 امتیاز)

نوشتن دیدگاه

با عنایت به اینکه نظرات و پیشنهادات شما کاربران گرامی در بهبود خدمات رسانی پایگاه اینترنتی دی ال سل نقش کاملا موثری ایفا می کنند لذا صمیمانه از شما خواهشمندیم با عنایت به حدیث «مومن آیینه مومن است» ، شما نیز آیینه ما باشید و با یادآوری نقاط ضعف و قوت پایگاه اینترنتی دی ال سل، ما را از این امر محروم نفرمایید.

چند نکته مهم:
• نظرات شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت منتشر خواهد شد.
• نظرات تکراری و تبلیغاتی، تائید نمی شوند و امتیازی هم به آنها تعلق نخواهد گرفت.
• در صورتی که نظر شما نیاز به پاسخ دارد، پاسخ خود را در ذیل همان موضوع دنبال فرمایید.

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

آدرس تلگرام ما - پایگاه اینترنتی دی ال سل

وبسایت dlsell.ir
پشتیبانی support@dlsell.ir
تماس با ما contact@dlsell.ir
راهنمایی help@dlsell.ir
فروشگاه market.dlsell.ir
اینستاگرام dlsell.ir
پشتیبانی تلگرام dlsell@
کانال تلگرام dlsellmarket@
بهترین وضوح تصویر برای مشاهده سایت 1600x900 پیکسل می باشد.
بهترین مرورگرها برای نمایش سایت به ترتیب از راست:
پایگاه اینترنتی دی ال سل   پایگاه اینترنتی دی ال سل   پایگاه اینترنتی دی ال سل   پایگاه اینترنتی دی ال سل   پایگاه اینترنتی دی ال سل

سرورهای ایرانی

تمامی حقوق این سایت متعلق به " پایگاه اینترنتی دی ال سل " می باشد.
طـبق ماده 12 قانون جرائم رایانه ای هرگونه کپی برداری، پیگرد قانونی دارد.

logo-samandehi

کانال آموزشی و خرید در تلگرام

خرید امن

Powerd by: Dlsell.ir - Copyright © 2020